Een van de panelen in de hal van Stevenshage, waar de stroombesparingen zijn af te lezen, foto: PR.

Open Dag bij groenste asiel van Nederland

Wat beter gepland dan vorig jaar, toen de Open Dag van Dierenasiel Stevenshage gelijktijdig met de oktoberfeesten werd gehouden, zal het asiel deze keer op 9 oktober haar deuren open zetten voor het publiek. Er is weer van alles te beleven en te bekijken en de hele dag geven vrijwilligers uitleg en beantwoorden vragen. Er wordt een grote rommelmarkt gehouden, demonstraties met honden, een loterij en er worden diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd. De opbrengst van de Open Dag is onder andere bestemd voor de aanschaf van meer LED-verlichting. Stevenshage is hard op weg om het groenste asiel van Nederland te worden. Met behulp van het milieuproject van de Dierenbescherming en de Postcodeloterij zijn 22 zonnepanelen op het dak geplaatst, die in een paar maanden al een hoop energie hebben opgeleverd, waardoor de CO2 uitstoot drastisch verminderd is. Daarnaast maakt het asiel gebruik van LED-verlichting en energie-zuinige apparatuur. Natuurlijk kan het publiek ook de dieren bezoeken, die in het asiel logeren in afwachting van een nieuw baasje.

Op zaterdag 9 oktober is iedereen van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur op het asielterrein aan de Kenauweg 1 in Leiden.

Meer info: www.dierenasielleiden.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×