Hoogleraar maritieme geschiedenis Henk den Heijer tijdens de historische 3 oktoberlezing. (Foto/Video: Chris de Waard).

Ontzet van Leiden was wanhoopspoging

In het Groot Auditorium van het Academiegebouw van de Universiteit Leiden hield Henk den Heijer, als historicus en hoogleraar maritieme geschiedenis verbonden aan de Universiteit Leiden, de 3 oktoberlezing die dit jaar in het teken stond van (het gebrek aan) de organisatie achter het ontzet van Leiden door de Watergeuzen. De Staten van Holland besloten Leiden te ontzetten door de dijken door te prikken om zo het land onder water te zetten. Het was een wanhoopspoging, waarvan niemand wist of het zou lukken.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×