Achterstand huisvesting asielzoekers gestegen

In Zuid-Holland is te achterstand bij het huisvesten van verblijfsgerechtigden, toegenomen. Er wachten 311 asielzoekers met een verblijfsvergunning op een huis. De provincie moest in de eerste zes maanden van dit jaar 672 verblijfsgerechtigden helpen aan een woning. Bij 30 gemeenten is dat goed gelukt. In 19 gemeenten hebben nog niet alle verblijfsgerechtigden een woning. Hiervoor zijn verschillende redenen. Zo komt het regelmatig voor dat de asielzoekers een toegewezen huis weigeren. Verder zijn veel verblijfsgerechtigden alleenstaand. Vooral in kleine gemeenten met hoofdzakelijk eengezinswoningen, is het moeilijk voor hen passende huisvesting te vinden. De provincie gaat binnenkort in gesprek met de gemeentes die de grootste achterstanden hebben. Dat zijn Binnenmaas, Zwijndrecht, Ouderkerk, Strijen en Cromstrijen.

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×