Het Levendaal tijdens de demping, dia 1962 door B.B.M. Jansen, collectie RAL.

Kiezen tussen land en water in Leiden en regio

Tijdens de Landelijke Archievendag, die plaatsvindt op 16 oktober, wordt er Open Huis gehouden in het Regionaal Archief Leiden (RAL). Allerlei activiteiten zoals doorlopende filmvoorstellingen, lezingen, boekverkoop, rondleidingen en demonstraties staan in het teken van de keuze tussen ‘land en water’ en de daaruit volgende stadsvernieuwing. Onder de titel ‘Van Leeghwater tot Levendaal: Kiezen tussen land en water in Leiden en regio’ kan men in oude films zien, hoe bijvoorbeeld de Langegracht pas in 1964 gedempt werd en de Lange Mare in 1953. Het Levendaal kwam in 1962 aan de beurt en ook daar maakte een vaarweg plaats voor een autoweg. Ir. Leen Barendregt zal een boeiende lezing houden over waterkwaliteit en –kwantiteit in Leiden door de eeuwen heen. Unit Monumenten en Archeologie van de Gemeente Leiden heeft bovendien een interessante minitentoonstelling ingericht met de titel ‘Leiden, Land en Water’.

De minitentoonstelling is te bewonderen tot en met 11 december. De open dag wordt gehouden op zaterdag 16 oktober van 11.00-16.30 uur.

Meer info: www.archiefleiden.nl

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×