Leidenaar woont niet schever dan elders

Leidenaren wonen niet schever dan gemiddeld in Nederland. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren naar dit fenomeen, waarbij mensen met een (te) hoog inkomen in een (te) goedkope huurwoning wonen. Dat onderzoek was op verzoek van de SP in april opgenomen in het beleidsakkoord tussen D66, VVD, CDA en die partij. De uitkomst van het onderzoek kan voor het college aanleiding vormen om de Woonvisie te herzien, zo werd destijds afgesproken. Of dat ook inderdaad gebeurt, wordt pas komend voorjaar duidelijk. Er lopen nog vijf onderzoeken op het gebied van wonen. Het college wil al die onderzoeken volgend jaar in samenhang bespreken.

Uit het onderzoek blijkt wel dat er verschillen zijn met het landelijke beeld. Vooral in het middensegment heeft Leiden minder woningen dan elders.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×