‘Instant Composers Pool’ (ICP), foto: PR.

‘Instant Composers Pool’ te gast in Tuinzaal van de Burcht

Met gepaste trots presenteert Hot House een verrassend optreden van de ‘Instant Composers Pool’ (ICP) in de Tuinzaal van de Burcht. Voorafgaand aan het optreden in de Sleutelstad geeft deze dynamische jazzgroep concerten in Instanbul en München. ICP zit vol met Boy-Edgarprijswinnaars, die in diverse formaties al eens te gast waren bij Hot House, zoals Mischa Mengelberg en – alweer 40 jaar – zijn speelmaat en spelrivaal Han Bennink. ICP werd opgericht in 1967 en groeide uit tot een virtuoos, eigenzinnig orkest met volkomen onvoorspelbare optredens, omdat het improvisatiegehalte erg hoog is en zo hoort dat bij jazz!

Het concert vindt plaats op zaterdag 9 oktober, aanvang 21.00 uur.

Bezetting: Mischa Mengelberg piano / Han Bennink drums / Ab Baars clarinet, tenorsax / Tobias Delius tenorsax / Ernst Glerum bas / Thomas Heberer trompet / Tristan Honsinger cello / Michael Moore rieten en Wolter Wierbos trombone.

Meer info muziek: www.icporchestra.com
Meer info Hot House: www.hothousejazz.nl

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×