Alles over mondzorg bij Boerhaave

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Ivoren Kruis, kunnen bezoekers van Museum Boerhaave een bezoek brengen aan de tentoonstelling Say Cheese! Ze kunnen daar van alles leren over de mond en mondzorg in de afgelopen eeuw. Hoogtepunt in de verbetering van de mondzorg is de komst van fluoridetandpasta. Wie de tentoonstellingsruimte binnenloopt, wordt begroet door zingende monden. Ook zijn er allerlei historische voorwerpen te zien en worden er films en interactieve beelden getoond over de functies en het belang van de mond. Bezoekers kunnen een foto van hun lach laten maken en daar de mening van Darwin over horen. Wie zich afvraagt of zijn gebit wel schoon en fris is, kan dat checken met behulp van de nieuwste technische snufjes. Er is zelfs regelmatig een mondhygiƫnist aanwezig, die de bezoekers gratis advies geeft. Wie graag zelf voor tandarts wil spelen, kan een rotte kies boren. Tijdens de tentoonstelling organiseert Museum Boerhaave samen met Dental Health International Nederland een goede doelenactie ter verbetering van de mondgezondheid in ontwikkelingslanden, waaronder Peru. De tentoonstelling is te zien van 9 oktober tot en met 3 april. Meer informatie staat op www.museumboerhaave.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×