Burgemeester Lenferink op bezoek bij de 100-jarige mevrouw S. Fallaux-Grüner. (foto: PR).

Burgemeester bezoekt 100-jarige mevrouw Fallaux-Grüner

Burgemeester Lenferink verblijdde afgelopen zaterdag mevrouw S. Fallaux-Grüner met een felicitatiebezoek in Verpleeghuis Overrhijn aan de Willem de Zwijgerlaan. Ze werd 100 jaar. Het werd een gezellig samenzijn in het bijzijn van haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. De dochter schreef na het bezoek: “We waren erg onder de indruk hoe moeder samen met de burgemeester een duet vormde.”

Mevrouw Fallaux-Grüner is 100 jaar geleden op 2 oktober 1910 in het Duitse Stuttgart geboren en woont sinds 1928 in Leiden. Als dienstmeisje kwam ze in 1928 naar Nederland, ze werkte bij artsen en professoren. In 1935 trad ze in het huwelijk met Piet Fallaux en samen kregen ze drie zoons en twee dochters. Meneer Fallaux overleed in 1985, een half jaar na hun 50-jarig huwelijksfeest.

Mevrouw Fallaux was altijd actief lid van het bestuur van de speeltuinvereniging in het Morskwartier en zingen in het zangkoor van de Leonardusparochie deed zij met hart en ziel. Later zong ze in het zangkoor van de Petrusparochie en heeft dit tot op hoge leeftijd gedaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×