Indonesische president zegt staatsbezoek af

Het staatsbezoek dat de Indonesische president dr. Susilo Bambang Yudhoyono en zijn echtgenote deze week aan Nederland zouden brengen, gaat niet door. De president zou tijdens het staatsbezoek een toespraak houden in het Groot Auditorium van de Universiteit Leiden. Het bezoek gaat niet door omdat de Republiek Maluku Selatan (RMS) wil dat de president wordt opgepakt zodra hij voet op Nederlandse bodem zet. De Molukkers, die vanuit ons land al jaren strijden voor onafhankelijkheid, beweren dat Yudhoyono mensenrechten heeft geschonden.

De Nederlandse regering kaat weten het te betreuren dat de president van Indonesië zich daardoor gedwongen voelde om het staatsbezoek aan Nederland uit te stellen. Volgens de regering geldt voor het staatshoofd immuniteit voor strafvervolging.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×