Grote transportcontrole A44

Tijdens een grote transportcontrole die het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden gisteren op de A44 ter hoogte van Oegstgeest hield, zijn chauffeurs en hun vrachtvoertuigen onder de loep genomen. Tussen 07.00 en 14.00 uur controleerden de agenten samen met hun collega’s van het korps Haaglanden, de Douane, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de controleurs van de Voedsel en Warenautoriteit 40 Internationale en nationale transportwagens op het vervoer van afval, gevaarlijke stoffen, bloemen/ planten, levend vee en op de technische staat van de vrachtwagen. Naast het voertuig en de lading werd ook de chauffeur gecontroleerd op zaken als alcoholgebruik en het nemen van voldoende rust. Het doel van deze controleactie was het verhogen van de verkeersveiligheid. Een vrachtwagen die te zwaar beladen is en/of geen goede remmen heeft, kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Dat geldt ook voor een chauffeur die in slaap valt en achterop een file rijdt.

Van de gecontroleerde wagens, bleken er 17 gebreken te vertonen. Er is 15 keer proces-verbaal opgemaakt. Dat was onder andere drie keer voor versleten voorbanden en twee keer voor het ontbreken van de vrachtbrief. Een vrachtwagenchauffeur had de tachograaf niet ingevuld, een ander pleegde fraude door gebruik te maken van de tachograaf van een andere chauffeur. Omdat de politie van omwonenden klachten gekregen had over geluidsoverlast door vrachtwagens, is er ook gecontroleerd op open uitlaten, ofwel brulpijpen. Aangezien er geen wagens met zo’n brulpijp werden aangetroffen, denkt de politie nu dat de geluidsoverlast veroorzaakt wordt door te hoge snelheden. Hiervoor is de komende tijd dan ook extra aandacht.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×