Een creatie van de Zilverfabriek in Leisteen, koraal en zilver, foto: PR.

Bijzondere expositie in de Zilverfabriek

Op zaterdag 6 november wordt een nieuwe, interessante expositie geopend in de Leidse Zilverfabriek. In deze ‘fabriek’ is het atelier annex verkoopruimte gevestigd van de edelsmeden Barbara Falke en Isabelle Riffon. Daarnaast wordt er regelmatig werk tentoongesteld van gastexposanten. Tijdens de komende expositie is het werk te zien van twee gastedelsmeden, Marlein Bong en Aletta Teunen en van beeldend kunstenaar Erick van Driel.

Het werk van Teunen bestaat uit zeer draagbare sieraden, waarvan de vormen zijn ontleend aan typisch Hollandse dingen zoals rivieren, dijken, polders, weilanden of eilanden, maar ook aan architectuur of industrie.

Bong heeft een zwak voor niet traditionele materialen zoals kiezelstenen, glas, kunststoffen en toevallige voorwerpen. Zij slijpt haar eigen cabochonstenen van allerlei mineralen en creëert harde en duurzame glazen kralen.

Van Driel werkte als illustrator tijdens archeologische veldexpedities van de Universiteit van Leiden. Voordien was hij illustrator in dienst van het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie te Leiden (nu Naturalis). Na zijn pensioenering heeft de kunstenaar zijn oude passie opgenomen en voor de Zilverfabriek een collectie samengesteld van vrij werk, dat voornamelijk betrekking heeft op de sfeer in Rome. Van Driel werkt met gemengde technieken en pastelkrijt.

De tentoonstelling loopt van 6 november tot en met 31 januari 2011. Meer info en openingstijden: www.dezilverfabriek.eu

De Zilverfabriek bevindt zich aan de Pieterskerkchoorsteeg 17, Leiden.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×