Jeugdactiviteiten in het Zijlkwartier

Buurtvereniging Zijlkwartier in Leiderdorp heeft weer plaats voor jongeren die onder begeleiding aan allerlei activiteiten willen deelnemen. Op de dinsdagavond van half zeven tot half acht (met uitzondering van de schoolvakanties) kunnen de kinderen bijvoorbeeld komen figuurzagen. Disney figuren en andere afbeeldingen worden met carbon papier overgezet op het hout. Dan kunnen de kinderen onder toezicht en hulp beginnen de figuurtjes uit te zagen.

Als het zaagwerk klaar is worden de figuren van een mooi kleurtje voorzien. Deze kunstwerkjes sieren al menige slaapkamer of vensterbank bij de kinderen, de ouders, verzorgers of grootouders van de kinderen. Deze bezigheid kost, inclusief alle materialen, zoals zagen, hout, kwasten en verf maar € 5,00 voor een heel seizoen, van oktober tot eind april.

Ook op woensdagavonden, van half zeven tot half acht, kunnen de kinderen hun creativiteit tonen bij het timmerwerk. De kinderen worden door begeleiders geleerd met gereedschap om te gaan. Er wordt dan ook van alles gebruikt om de mooiste werkstukken te creëren, zoals een  zeepkar of andere stukken waar ook bijvoorbeeld een boormachine of lijmpistool bij wordt gebruikt. Net als het figuurzagen kost deze bezigheid maar € 5,00 per seizoen, inclusief alle materiaalkosten.

Natuurlijk mag u gerust eens een keer komen kijken en meedoen. U kunt dan nog altijd beslissen of de kinderen het leuk vinden en door willen gaan. Uit veiligheidoverwegingen mogen alleen kinderen vanaf zeven jaar meedoen.

Eén keer per maand wordt er ook op vrijdagmiddag de zaal beschikbaar gesteld voor kinderen van 6 tot 12 jaar om iets moois te maken. Er worden onder meer werkstukjes gemaakt voor bijvoorbeeld Moeder- of Vaderdag, kerststukjes, paasstukjes, T-shirt beschilderen, mozaïek en nog vele andere thema’s. Deze creatieve middagen zijn van kwart voor vier tot vijf uur. Tot eind december zijn de volgende data gepland: 12 november, en 17 december. De kosten voor het materiaal bedraagt € 2,00 per keer. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een kinderverjaardag voor vriendjes en vriendinnetjes op deze wijze te vieren.

Bijzonder populair zijn de bingo/discoavonden voor de jeugd in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar. Eerst kunnen er leuke prijsjes worden gewonnen bij de jeugd bingo. Daarna gaan de beentjes van de vloer bij de disco, die wordt verzorgd door een echte disjockey. Ook op deze avonden worden regelmatig kinderen parteitjes geven, bij bijvoorbeeld verjaardagen. En voor de prijs hoeft u het niet te laten. De avond kost per kind € 5,00, inclusief het bingo. De volgende bingo/disco avonden zijn op 6 november, 4 december en 8 januari.

Bij alle bovenstaande jeugdactiviteiten wordt geen alcohol geschonken. 

Buurtvereniging Zijlkwartier
v.d. Marckstraat 19 in Leiderdorp
www.zijlkwartier.nl

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×