"Wethouder Robert Strijk krijgt uitleg van Boris Stoffel, CEO van het Duitse Miltenyi biotec, over de werking van de MACSQuant ® Analyze. Country manager Benelux Sabine Herbert kijkt goedkeurend toe." (Foto: Rob Hendriksen).

Miltenyi Biotec verplaatst Benelux activiteiten naar Leiden

Het Duitse Miltenyi Biotec, actief in verkoop van producten op onder meer het gebied van cel- en moleculaire biologie, vestigt het Benelux verkoopkantoor aan de Schipholweg in Leiden. Vanuit het nieuwe onderkomen zullen klanten, zoals ziekenhuizen en Biofarmaceutische onderzoeksinstellingen, worden bediend. Ook kunnen in het kantoor opleidingen worden verzorgd voor het gebruik van deze producten door klanten van Miltenyi.

Het bedrijf kiest voor Leiden vanwege de nabijheid van het Leiden Bio Science Park in combinatie met de goede toegankelijkheid via Schiphol. De gemeente Leiden en de WestHolland Foreign Investment Agency hebben Miltenyi geassisteerd bij het vinden van een vestigingsadres in Leiden. De locatie in Leiden start met 6 werknemers en groeit naar verwachting door naar 10 medewerkers.

“Ik ben verheugd dat Leiden weer een nieuw Life Science bedrijf rijker is. Dit bevestigt het beeld dat ons Life Sciene kenniscluster blijft groeien en ontwikkelen. Het is een krachtige motor van de Leidse economie en een belangrijke pijler van onze toekomstvisie ‘Leiden, stad van ontdekkingen,” aldus Robert Strijk, wethouder Bereikbaarheid, Financiën en Economie bij de opening van het kantoor. Ook Boris Stoffel, CEO van Miltenyi is tevreden: “Wij zijn blij met Leiden als vestigingsplaats voor ons Benelux verkoopkantoor. Dit vanwege het sterke Biomedische cluster en passie voor Research &  Development.”

Miltenyi Biotec
Sinds 1989 ontwikkelt, produceert en verkoopt Miltenyi Biotec meer dan 1000 producten en diensten. Zij zijn toonaangevend op het veld van celbiologie, immunologie, regeneratieve medicijnen en moleculaire biologie. Het bedrijf wil bijdragen aan de wetenschap en medicijnontwikkeling door producten en diensten te ontwikkelen voor het biomedische onderzoek en de celtherapie. De multidisciplinaire R&D afdeling ontwikkelt voortdurend nieuwe reagentia en instrumenten voor de bovengenoemde velden. Er is in het bedrijf een uitgebreide technische kennis aanwezig om alle klanten optimaal te kunnen bedienen. Miltenyi is actief in 18 landen en heeft 1100 werknemers.

WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA)
De WFIA acquireert en assisteert internationale ondernemingen bij vestiging, uitbreiding of verplaatsing van hun activiteiten in de regio. De WFIA is in 2000 opgericht door de gemeenten Den Haag, Leiden, Delft en Zoetermeer, alsmede de Kamer van Koophandel Den Haag en het Stadsgewest Haaglanden. Sinds december 2008 is ook de gemeente Lansingerland bij de WFIA aangesloten. Daarnaast ondersteunt Provincie Zuid-Holland de WFIA.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×