P.J. Bloklezing over wat de Leidse Canon niet haalde

De P.J. Bloklezing staat dit jaar in het teken van de geschiedenis die de Leidse Canon niet, of slechts zijdelings haalde. In de Canon staan vooral de “grote” geschiedenisverhalen. De “kleine” geschiedenis is vaak echter niet minder interessant. Professor Jos van den Broek heeft voor de P.J. Bloklezing dan ook geput uit de onderwerpen die in de Canon vrijwel niet genoemd worden. Van den Broek doceert wetenschapscommunicatie aan de Universiteit van Leiden en is als bijzonder hoogleraar biomedische wetenschapscommunicatie verbonden aan het LUMC. Hij schreef het boek ‘Van Albinusdreef tot Zeemanlaan. Een wetenschappelijke wandeling langs Leidse straten, gebouwen, musea en instituten’. De lezing is een initiatief van de Historische Vereniging Oud Leiden, de Universiteit en het Leidsch Dagblad, en vindt volgende week dinsdagavond plaats bij Museum Boerhaave. De aanvang is 20.00 uur. Alle belangstellenden zijn welkom.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×