Robots bedienen tijdens Wetenschapsdag LUMC

Oktober is uitgeroepen tot landelijke Kennismaand. Het thema is dit jaar `Leve(n) de variatie!’ Ook de Wetenschapsdag die het LUMC zondag organiseert, draait helemaal om dat thema. De bezoekers leren hoe gevarieerd mensen kunnen zijn en buigen zich over de vraag waarom de één bijvoorbeeld een ernstige ziekte krijgt en de ander niet. Er is een wetenschapsmarkt vol kraampjes, proefjes en puzzels. Ook worden er wetenschapscolleges gehouden en kunnen bezoekers die zich graag met de praktijk bezighouden, een robot bedienen in de Poli Apotheek.

Het is mogelijk het Anatomisch Museum te bezoeken of een proef uit te voeren in het laboratorium. Kinderen kunnen verder meewerken aan het televisieprogramma dat wekelijks voor de patiëntjes van het LUMC uitgezonden wordt. Bezoekers kunnen ook een masker maken en leren waarom dat zo belangrijk is bij de bestraling van lichaamscellen. De Wetenschapsdag voor jong en oud duurt van 12.00 tot 17.00 uur en is bereikbaar via de hoofdingang. Het programma staat op www.lumc.nl/wetenschapsdag

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×