Executive Director WFIA Imanda Wapenaar aan het woord in paneldiscussie naar aanleiding van 10 jaar WFIA. Moderator Willem Post luistert aandachtig, mede-panelleden Bas Verkerk, Bo Tian van het Chinese ZTE Telecom, Henk Kool en Gert Zandsteeg bezinnen zich op een volgende stellingname. (Foto: Rob Hendriksen).

De WFIA viert 10-jarig jubileum

De WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) bestaat 10 jaar. Maandag werd dit gevierd met een bijeenkomst in het Louwman Automuseum in Den Haag. Onderdeel van het programma was een paneldiscussie over de rol van de WFIA in de regionale economie. De WFIA werd in 2000 opgericht door gemeenten Den Haag, Delft, Leiden, Zoetermeer, de Kamer van Koophandel Den Haag en het Stadsgewest Haaglanden. Sinds december 2008 is ook de gemeente Lansingerland bij de WFIA aangesloten. De WFIA bundelt de acquisitieactiviteiten van de gemeenten om zichzelf aan te prijzen als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven. Sinds 2008 spant de WFIA zich ook in om reeds gevestigde buitenlandse bedrijven voor de regio te behouden door middel van het Investor Relations programma.

De WFIA biedt daarbij hulp bij relocatie en expansie van deze bedrijven en werkt hierbij samen met de 27 verschillende gemeenten in WestHolland. Het afgelopen decennium hebben zich met hulp van de WFIA enkele honderden internationale bedrijven in de regio gevestigd. De inspanningen in het kader van het Investor Relations programma hebben een twintigtal buitenlandse bedrijven voor de regio weten te behouden.

Moderator Willem Post bevroeg panelleden Henk Kool, Gert Zandsteeg, Bas Verkerk, Imanda Wapenaar en Dhr. Bo Tian, van het Chinese ZTE Telecom over het huidige vestigingsklimaat voor internationale bedrijven en rol van de WFIA. Hieruit kwam naar voren dat het profiel van WestHolland voor buitenlandse investeerders sinds oprichting van de WFIA in 2000 sterk is verbeterd. Zo zijn de Science Parks in Delft en Leiden sterk ontwikkeld en zijn overheden meer servicegericht richting internationale werkgevers en werknemers. Regionaal optrekken bij acquisitie in het buitenland blijft essentieel, aldus het panel. Met vertrouwen kijkt men dan ook uit naar de toekomst, waarbij het belang van de regio WestHolland als internationale vestigingslocatie alleen maar zal toenemen.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×