Egyptische Magie in Rijks Museum van Oudheden, foto: PR.

Uitstapjes tijdens Herfstvakantie in Leiden

Ook voor de thuisblijvers is er weer van alles te doen tijdens de Herfstvakantie in de Sleutelstad. Een kleine selectie: Museum Naturalis zet vanaf aanstaande vrijdag de deuren open voor de nieuwe familietentoonstelling ‘Walvissen’. Kinderen kunnen een bruinvis ontleden, walvisbotten vergelijken met mensenbotten, een speurtocht maken of een walvispuzzel in elkaar zetten. Ook voor de ouders is de tentoonstelling interessant. Meer info: www.naturalis.nl
Museum Boerhaave komt de bezoekers lachend tegemoet met de tentoonstelling ‘Say Cheese!’ met historische voorwerpen, films en interactives, die tonen hoe belangrijk onze mond is. In de ‘kiss corner’ kunnen de kinderen leren hoe je de perfecte kus kan geven en met de nieuwste technische snufjes is te controleren, of de tanden en kiezen wel goed gepoetst zijn. Meer info: www.museumboerhaave.nl

In Museum Volkenkunde is een grote, interactieve tentoonstelling over de Maori’s te bezoeken. Kinderen kunnen een eigen Waka (kano) bouwen, hoofdbanden weven, of Maori-patronen leren schilderen. Daarnaast zijn er diverse muzikale optredens en workshops. Meer info: www.volkenkunde.nl

Vanaf aanstaande zaterdag opent het Rijks Museum van Oudheden de tentoonstelling ‘Egyptische Magie’. Er worden Magisch kinderweekenden gehouden, kinderboekenschrijfster Tosca Menten leest voor uit haar boeken over Dummie de Mummie. Daarnaast is er een Dummie de Mumie-speurtocht door het museum en kinderen kunnen een magisch amulet of een mummiepopje in elkaar knutselen. Meer info: www.rmo.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×