Kickstart zoek jongeren zonder school of werk

Kickstart, een dagbestedingsprogramma voor jongeren uit Leiden en omgeving die tijdelijk zonder school of werk zitten, is op zoek naar nieuwe deelnemers. Kickstart is een initiatief van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland, waaraan jongeren van 16 tot en met 23 jaar die vastgelopen zijn met hun school of werk kunnen deelnemen. De jongeren worden acht weken lang, vier dagen per week begeleidt door trainers, jongerenwerkers en (ex) topsporters. Het uitgangspunt daarbij is, dat ze in een gestructureerde omgeving leren ontdekken wie ze zijn, wat hun talenten en kwaliteiten zijn en welke beroepen het best bij hen passen. Hun training bestaat niet alleen uit loopbaanontwikkeling en het ontwikkelen van vaardigheden, maar ook uit sport. Na acht weken krijgen de deelnemers de mogelijkheid stage te lopen. Vervolgens kunnen ze kiezen voor een opleiding of leer/ werktraject. Na afronding van het traject blijft Kickstart contact met de jongeren onderhouden en hen persoonlijke begeleiding geven. Wie belangstelling heeft, kan mailen naar Info@sportunited.nl. 

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×