Vernieuwde website RAL gelanceerd

Gisteren is de nieuwe website van het Regionaal Archief Leiden online gegaan. Wethouder Jan-Jaap de Haan mocht de openingshandeling verrichten. Op Www.leidenarchief.nl zijn de nieuwste zoektechnieken bijeengebracht. Daardoor is het nog makkelijker geworden om rond te neuzen in de geschiedenis van de Sleutelstad en omgeving. Het is niet alleen mogelijk om te zoeken in de collectie van het RAL, maar ook in die van een aantal andere historische en genealogische instellingen. Er zijn miljoenen digitale afbeeldingen van archiefstukken beschikbaar gekomen, zoals de doop-, trouw- en begraafregisters, de Burgerlijke Stand, het notarieel archief en duizenden brieven. De website biedt de gebruikers verder de mogelijkheid om zelf informatie toe te voegen.

De website is verbouwd met behulp van een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken. Het werk heeft ongeveer twee jaar in beslag genomen.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×