Veel aanhoudingen voor rijden onder invloed

Dit weekend heeft Politie Hollands Midden 25 mensen aangehouden omdat ze te veel gedronken hadden. De politie kwam een deel van hen op het spoor doordat ze zelf brokken veroorzaakten. Een aantal anderen werd aan de hand van gerichte alcoholcontroles aangehouden. Iedereen die werd aangehouden, kreeg een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod. Een aantal mensen moest het rijbewijs inleveren. Een 36-jarige Katwijker moest vrijdagavond bij een controle op de Industrieweg blazen. Hij blies 640 ug/l en kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren. Zondag werd een 24-jarige Katwijker thuis opgehaald, omdat hij op de voorstraat een ongeluk veroorzaakt had en was doorgereden. Hij had daarbij twee auto’s beschadigd. Deze Katwijker blies 645 ug/l en mocht zijn rijbewijs inleveren.

Op zaterdag liep een beschonken Noordwijker voor de derde keer tegen de lamp. De 47-jarige passeerde ’s nachts een controlepost op de Nieuwe Zeeweg in zijn woonplaats. Hij moest mee naar het bureau, waar hij 460 ug/l blies. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur en een proces-verbaal. Ook in 2007 en 2008 was de Noordwijker betrapt op het rijden onder invloed. Zondagnacht werd een 21-jarige Leidenaar aangehouden op de Dobbedreef, omdat de politie vermoedde dat hij te diep in het glaasje gekeken had. Op het bureau blies hij 630 ug/l. Deze beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 9 uur.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×