Inspirerend boek over 14 Leidse sleutelfiguren

Volgens de journalisten van Maters & Hermsen zit het hart van de stad niet in stenen, maar in mensen. 14 inspirerende portretten van Leidse sleutelfiguren zijn gebundeld tot een bijzonder boek, dat de levens en drijfveren van hedendaagse Leidenaren schetst in heldere portretten. Zo vertelt ondernemer Driss Abdales hoe hij als dertienjarige jongen naar Nederland kwam en zijn vaders slagerij tot een succesvolle ontmoetingsplek maakte. Schrijver van het Leidse Woordenboek, Lexicoloog Hans Heestermans, geeft college op de markt en in een oer-Leids café en dj Mark Kneppers van Wipneus & Pim beschrijft zijn leven als onverwachte ster. Het boek met de titel ‘Sleutelfiguren’ verschijnt deze week in de Leidse boekwinkels. De presentatie vindt plaats op donderdag 21oktober om 20.00 uur in boekhandel Selexyz Kooyker aan de Breestraat.

Verder zijn geportretteerd: Rob van der Geest (Us Bertus), Simone de Jong (beeldend kunstenaar), Mariëtte Barnhoorn (voormalig directeur LUBA en zakenvrouw van het jaar 2004), Tjeerd Haasbroek (ex-tambour-maître K&G), Walter van Peijpe (taxichauffeur en raadslid), Jacqueline Schoonwater (De Bakkerij), Jan van IJken (fotograaf en filmmaker), Walter Schrader (rappende huisarts), Marcel Verburg (voorzitter basketbalvereniging Z&Z Leiden) en Wim van Rijn (biologische boer van ’t Geertje).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×