Hoofden van suikergoed, foto: PR.

Xantolo, Mexicaans dodenfeest in Museum Volkenkunde

In samenwerking met de Stichting Colores de México organiseert Museum Volkenkunde op zondag 31 oktober het Mexicaanse dodenfeest Xantolo. Het wordt een echte familiedag, waarin oud en jong kennis kunnen maken met deze bijzondere Mexicaanse traditie. Er worden theatervoorstellingen gegeven en rondleidingen, er zijn kraampjes met Mexicaans handwerk, heerlijke hapjes en drankjes en natuurlijk veel muziek. In de centrale hal van het museum staat een Mexicaans dodenaltaar, waarop bezoekers ook een eigen aandenken aan een dierbare overledene kunnen plaatsen.

Het woord Xantolo staat in Mexico voor het Feest van de Doden en is een verbastering van het Latijnse ‘Sanctuorum’, dat Allerheiligen betekent. In het Spaans wordt deze dag ‘Día de los Muertos’ genoemd, die in allerlei Latijns-Amerikaanse landen gevierd wordt. Het feest wordt gevierd op de vooravond van 1 en 2 november, waarop de christelijke feestdagen Allerheiligen en Allerzielen vallen.

Meer info en volledig programma: www.volkenkunde.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×