Sterren kijken bij Museum Boerhaave

Volgende week zaterdag doet Museum Boerhaave mee aan de Nacht van de Nacht. Op de binnenplaats kunnen bezoekers dan door allerlei telescopen een blik op de maan en de sterren werpen. Er is zelfs een reconstructie van de telescoop van Georg Marcgraf beschikbaar. Over deze Marcgraf heeft het museum een tentoonstelling ingericht. Deze veelzijdige ontdekkingsreiziger werd in 1610 geboren en leverde belangrijke bijdragen aan diverse vakgebieden als de cartografie, zoölogie, botanie, meteorologie en de sterrenkunde. Conservator Tiemen Cocquyt leidt de bezoekers tijdens de Nacht van de Nacht rond door de tentoonstellingsruimte en vertelt over de unieke documenten en manuscripten die ter gelegenheid van de tentoonstelling bijeen zijn gebracht. De Werkgroep Leidse Sterrewacht verzorgt rondleidingen langs de telescopen. Kinderen kunnen in het museum een eigen telescoop bouwen. De Nacht van de Nacht bij Boerhaave duurt van 19.00 tot 22.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.museumboerhaave.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×