Symposium stille armoede en sociale uitsluiting

Onder de titel “Hoe kom je d’r bij?” organiseren de Diaconie Protestantse gemeente Leiden, de RK Diaconie Leiden, Stichting Urgente Noden en Zorgbelang Zuid-Holland, op zaterdag 13 november een symposium over stille armoede en sociale uitsluiting. Zij doen dat ter gelegenheid van het Europees jaar van de bestrijding van Armoede en Sociale Uitsluiting. Voor de titel “Hoe kom je d’r bij?” is gekozen, omdat veel mensen volgens de organisators nauwelijks de problematiek van stille armoede en sociaal isolement in hun naaste omgeving herkennen. Als ze er mee geconfronteerd worden, kunnen ze het bovendien vaak nauwelijks geloven. Het symposium vindt plaats in Diaconaal Centrum De Bakkerij aan de Oude Rijn en is bedoeld voor diaconaal medewerkers en vrijwilligers vanuit de achterban en het netwerk van de Leidse Diaconieën, Stichting Urgente Noden en Zorgbelang Zuid-Holland. Sprekers zijn onder andere wethouder Roos van Gelderen en Jan Laurier, Eerste Kamerlid van GroenLinks. Aanmelden en opvragen van meer informatie over het programma kan tot 8 november via info@debakkerijleiden.nl. Deelname is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×