College wil verbod op Vlaggen en banieren

In bepaalde historisch waardevolle gebieden, zoals dat rondom de Pieterskerk, geldt nu al een verbod op gevelreclame door middel van Vlaggen en banieren. Als het aan burgemeester en wethouders ligt, gaat dat verbod ook gelden voor de hele binnenstad en de zuidelijke schil van de Sleutelstad. Dit voornemen maakt deel uit van het Programma Binnenstad en moet leiden tot verbetering van de kwaliteit van het (historisch) stadsbeeld. Voordat de gemeenteraad een besluit neemt, wordt het verbod in de inspraak gebracht. Als het daarna wordt doorgevoerd, moeten de regels in het Modellenboek Gevelreclame worden aangepast. Wat het college betreft komt er geen verbod op lichtbakken, panelen en klassieke uithangborden van smeedwerk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×