Lia Veelenturf geridderd

Gistermiddag is Lia Veelenturf benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Veelenturf kwam in 1995 in dienst bij het toenmalige Rijksmuseum voor Natuurlijke Historie, nu Naturalis. Ze ging daar aan de slag bij de Educatieve Dienst, waar ze zich met veel enthousiasme inzette als rondleidster. Ze verzorgde regelmatig rondleidingen voor gehandicapten en liet onder andere blinden en slechtzienden kennismaken met voorwerpen uit het museum. Om ook doofblinden te kunnen ontvangen, leerde zij zelfs het vingerspellen aan.

Ze wist zo veel deskundigheid op het vakgebied van de biologie op te bouwen, dat zij Naturalis mocht vertegenwoordigen bij beurzen en manifestaties. Veelenturf, die met pensioen gaat, ontving de Koninklijke onderscheiding gisteren tijdens haar afscheidsbijeenkomst. De burgemeester speldde haar de versierselen op.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×