Hoe ‘gastvrij’ waren Leidse studenten in oktober?

In het kader van de rubriek ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft de politie elke maand een overzicht van de inbraken in Leidse studentenwoningen. In de maand oktober werd er in zes studentenhuizen ingebroken: Bij het begin van de maand was het raak in een studentenwoning aan de Rijnsburgerweg. Een studente, die lag te slapen werd wakker van vreemde geluiden en zag tot haar grote schrik een vreemde man in haar kamer staan. Zij sloeg alarm en de man ging er snel vandoor, maar nam wel de tas en de laptop van de studente mee.

Ook bij een studentenwoning aan de Oude Vest wisten inbrekers binnen te dringen door een ruit in te slaan en daarna door het ontstane gat de deur van het slot te halen. Twee kamers waren niet op slot en hieruit werden onder andere een laptop, muziekspelers, een gsm en een portemonnee gestolen.

In een groot studentenpand aan de Kaarsenmakersstraat werd ingebroken via de binnenplaats van het pand, door een hek over te klimmen en vervolgens een schuifraam open te trekken. De inbreker pakte de laptop van de bewoonster en ging ervandoor.

Een studente wonende aan de Morsweg had een raampje open laten staan, toen zij van huis wegging. Bij thuiskomst bleek, dat haar camera, muziekspeler en laptop waren gestolen. Haar vriend had ook een muziekspeler in de woning liggen, die ook meegenomen werd.

Omdat een keukenraam niet goed was afgesloten werd de kamer van een studente in een pand aan de Maredijk totaal overhoop gehaald. Onder andere haar laptop, sieraden, camera en muziekspeler werden gestolen.

Twee studentes van een pand aan de Kaarsenmakersstraat hoorden wat vreemde geluiden op de binnenplaats, toen ze gezellig met elkaar aan het kletsen waren. Twee mannen gingen er vandoor op een fiets met de tv uit de gezamenlijke woonkamer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×