Diverse hennepkwekerijen ontmanteld in de regio

Gisteren heeft de Politie Hollands Midden in Lisse, Noordwijkerhout, Hillegom en Voorhout hennepkwekerijen ontmanteld. Tussen 08.00 uur en 16.00 uur gingen agenten op pad en startten bij een bedrijfspand in Lisse aan Meer en Duin. Daar werd een professioneel ingerichte hennepkwekerij met 64 hennepplanten aangetroffen en ontmanteld. Bij een pand aan de Leidsevaart in Noordwijkerhout werden drie buitenplanten in een schuur aangetroffen. Ook deze werden meegenomen voor vernietiging.

In een woning aan de Meerlaan in Hillegom trof de politie een kweekruimte aan van 48 planten. De hennepplanten hingen op de bovenverdieping te drogen. Dit waren zowel binnen- als buitenplanten. In de tuin stonden potten met geoogste hennepplanten. De planten én de apparatuur zijn in beslaggenomen.

In een bungalowpark aan de Duinschooten in Noordwijkerhout trof de politie in een gebouw achter een bungalowhuisje een hennepkwekerij en een stekkerij aan. Een stekkerij bestaat uit stekjes van hennepplanten, die aan mensen die thuis een hennepkwekerij willen beginnen, kunnen worden doorverkocht. In drie ruimtes van het pand en de tuin werden in totaal 136 planten en 50 stekjes aangetroffen. Daarnaast vond de politie ook harddrugs, waarschijnlijk gaat het om XTC-pillen. Een 50-jarige man werd aangehouden in de woning.

Twee bewoners van een huis aan de Sleutelbloemstraat in Voorhout werden aangehouden, omdat er resten van hennepplanten in hun huis werden aangetroffen. De politie concludeerde dat er net geoogst was.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×