Extra rijstrook moet doorstroom bij Lammenschansplein verbeteren

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Leiden gaan de doorstroming op het Lammenschansplein verbeteren. Hierbij kan het Lammenschansplein in de ochtend- en avondspits 5 tot 6 procent meer verkeer verwerken dan in de huidige situatie. Dit is het resultaat van een nieuw onderzoek. Daarbij is gebruik gemaakt van een zogenaamd dynamisch verkeersmodel en is ook gekeken naar het kruispunt N 206 en de afrit van de A4 bij Zoeterwoude.

Aanleiding voor het onderzoek is een afstudeerrapportage van Marco Elsgeest, een student aan de Hogeschool InHolland, dat in januari 2009 is verschenen. Het voorstel van de student is destijds door een team van experts bekeken. Het pakket maatregelen dat nu wordt uitgevoerd is gebaseerd op de voorstellen van dat team.

Belangrijkste maatregelen om deze verbetering te realiseren zijn een extra strook om linksaf te slaan vanuit Leiden richting Lammebrug en A4. Hiervoor vervalt de busstrook ter hoogte van het kruispunt en moet de bus eerder invoegen. Omdat de bus vaker groen licht krijgt kan het verkeer voor de bus ook vaker doorrijden. Verder wordt geprobeerd doorgaand verkeer te weren voor de Corbuloflat aan het Lammenschansplein.

Met dit pakket maatregelen denken provincie en gemeente op korte termijn de grootste winst te behalen met aanpassingen die het minst ingrijpend zijn. Voor de lange termijn is de RijnlandRoute de oplossing voor de knelpunten tussen de A4 en Leiden en Voorschoten. Naar verwachting worden de maatregelen komende zomer uitgevoerd zodat de overlast voor het verkeer zo beperkt mogelijk is.

Leiden RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×