Douwe Draaisma, foto: PR.

Douwe Draaisma sluit 2010 af bij Burcht Literair

Douwe Draaisma, die regelmatig te gast is geweest bij televisieprogramma’s als ‘De Wereld draait door’ en bij Pauw en Witteman, spreekt donderdag 25 november bij Burcht Literair over zijn meest recente boek ‘Vergeetboek’. De bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit te Groningen is onder andere bekend van bestsellers als ‘De Heimweefabriek’ en ‘Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt’. Draaisma lijkt de nuchterheid zelve, wanneer hij ingaat op de complexiteit van het geheugen en daarbij aangeeft, hoeveel men eigenlijk vergeet. Met een ruime mate van humor belicht hij zijn bevindingen én zijn nieuwste boek als laatste gast van 2010 bij Burcht Literair.

Draaisma ontving van het Nederlands Instituut voor Psychologen de Heymans Prijs voor zijn onderzoek naar de geschiedenis van de psychologie. Zijn boek ‘Waarom het leven sneller gaat als je ouder’ wordt (over het autobiografisch geheugen) is bekroond met verschillende wetenschappelijke en literaire prijzen.

De lezing vindt plaats op 25 november, aanvang 20.15 uur in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht. Het aantal plaatsen voor deze avond is beperkt, reserveren wordt dan ook aanbevolen. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Selexyz Kooyker aan de Breestraat of telefonisch te bestellen via: (071) 5652459.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×