Nog veel barrières op blindenstrook Haarlemmerstraat

Na jarenlang getouwtrek heeft de gemeente Leiden enkele weken geleden de blinkenstrook op de Haarlemmerstraat verplaatst. Wat meer naar het midden, om zo het schier onoplosbare probleem van obstakels op de strook op te lossen. De blindenstrook werd vooral versperd door allerlei reclameborden en uitstallingen van de winkeliers in de langste winkelstraat van Nederland en fietsen. Op een enkele plek liep de strook zelfs dood tegen een officiële reclamezuil. Jarenlang op de winkeliers inpraten om een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen bood geen soelaas en dus besloot de gemeente uiteindelijk om dan de strook zelf maar aan te passen. Tot nu toe tevergeefs.

Het lijkt wel of ze het erom doen, die uitbaters in de binnenstad. Nu de blindenstrook is verplaatst en verder van de gevelwand is gesitueerd, zijn de uitstallingen gewoon meeverhuisd. Alle reden voor D66-raadslid Elze ’t Hart om het college dinsdagavond te vragen om op te treden. En dat gaat ook gebeuren, zo wist wethouder Frank de Wit te melden. De komende weken worden er waarschuwingen uitgedeeld. Helpt dat niet, dan volgen er boetes.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×