Burgemeester Lenferink verrichtte woensdagmiddag officiële opening van de nieuwbouw van de Hogeschool Leiden. (foto's: Emile van Aelst).

Nieuwbouw Hogeschool Leiden nu ook officieel open

Het gaat goed met de Hogeschool Leiden, dus is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan een uitbreiding van de gebouwen aan de Zernikedreef om zo de toestroom van het groeiende aantal studenten op te kunnen vangen. Gistermiddag opende burgemeester Lenferink de nieuwbouw, waarmee in 2008 is begonnen, officieel. Begin dit jaar werd de nieuwbouw al in gebruik genomen. “De vormgeving van de nieuwbouw sluit aan op onze core business: ruimte
geven aan het ontplooien van talent van jonge mensen,” aldus Agnita Mur, lid van het College van Bestuur van de hogeschool. “Door het gebruik van veel open ruimtes, kunnen studenten makkelijk zelfstandig werken of samenwerken in kleinere groepen. Met een nieuw auditorium, een nieuwe collegezaal, verschillende modern ingerichte sociale ruimtes en een multimedialab, voldoet ons gebouw helemaal aan de nieuwste onderwijsvormen.”

De opening van de nieuwbouw werd aangegrepen om de Hogeschool Leiden aan relaties en instellingen uit Leiden en omgeving te presenteren. Agnita Mur: “Als regionaal kennisinstituut willen wij graag samenwerken met bedrijven en instellingen om innovatie van de beroepspraktijk vorm te geven. Vandaag gaan we in gesprek over hoe ons aanbod optimaal kan worden afgestemd op de vragen die instellingen en bedrijven hebben.”

De openinghandeling vond plaats rond de rode trap. Deze trap is het verbindingsstuk tussen de verschillende afdelingen in het gebouw en symboliseert de rode draad in zowel opleiding als gebouw. Bij die opening, door burgemeester Lenferink, hoorde een openingsact: jongeren die van de trap kwamen jumpen. Verder waren er toespraken van de voorzitster van de raad van bestuur en de directeur van De Raad Bouw dat de uitbreiding uitvoerde. De Raad Bouw schonk de hogeschool een kunstwerk dat bestaat uit vijf schapen voor de binnentuin. Vier witte en één zwarte. Na afloop kregen alle aanwezigen een verrekijker mee onder het mom: “Ver(re)rijk je blik met Hogeschool Leiden”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×