Acht treinreizigers raakten eerder vanmiddag licht gewond toen een trein met zo'n 20 km/u achterop een leeg treinstel botste. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis, de rest werd ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. (Foto's: Marc Wonnink).

Acht gewonden bij treinbotsing Leiden Centraal

Bij een botsing tussen twee treinen op perron 2 van station Leiden Centraal zijn rond half vier acht mensen lichtgewond geraakt. De politie heeft het station en het Stationsplein ontruimd, het treinverkeer ligt stil. Zeven ambulances zijn ter plaatse om de gewonden te behandelen aan, overwegend, nekklachten. Bij de aanrijding botste een passagierstrein op een leeg treinstel. De brandweer heeft de twee treinen geinspecteerd. De Spoorwegpolitie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat stellen een onderzoek in naar de toedracht.

treinbotsing leiden

Update 18.15 uur: De NS meldt dat de beperkingen in het treinverkeer voorbij zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×