Wethouder De Haan: "Leidse dip duurt langer"

Het schrappen van extra investeringen in de Leidse economie om zo bepaalde bezuinigingen, vooral op minimabeleid, terug te draaien is geen goed idee. Dat stelt het college naar aanleiding van het verzoek van de SP om de vijf ton die Leiden extra wil uitgeven aan het ‘Programma Binnenstad’ te schrappen ten faveure van het minimabeleid waar de SP absoluut niet op wil beknibbelen. Wethouder de Haan snapt de zorgen van de SP, maar wees raadslid Louk Rademaker van die partij ook op de keerzijde van dat verhaal.

De Haan: “Bezuinigingen op de minima is, naast een lastenstijging, één van de moeilijkste punten. Maar we moeten wel en nood breekt wet.” Daarmee verwees de wethouder naar het beleidsakkoord van de collegepartijen, waarin is afgesproken dat de minima worden ontzien.

“Maar als de economie niet goed loopt, zijn er straks ook geen banen meer voor winkelmeisjes die op die manier uit een uitkeringssituatie kunnen komen.” Van winkelketens die filialen in meerdere gemeenten hebben, heeft De Haan te horen gekregen dat het in Leiden langer duurt voordat de economie weer aantrekt. “Die Leidse dip duurt dus langer, investeren is hard nodig,” aldus de wethouder die vervolgens snel de vergadering verliet om zich bij zijn echtgenote Nicole te voegen die naar alle waarschijnlijkheid vannacht bevalt van hun eerste kindje.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×