Leiden gaat bijstandsfraude harder aanpakken

In tijden van bezuinigingen is het ook voor de gemeente zoeken naar manieren om extra geld binnen te krijgen. Of om juist minder geld uit te geven. Bij voorkeur zonder dat dat pijn doet. In die speurtocht stuitte de gemeente op het feit dat er bij Stichting de Binnenvest wel erg veel daklozen staan ingeschreven. Daklozen kunnen daar een postadres krijgen. Dat is een voorwaarde om een uitkering te krijgen. Maar de honderden daklozen die daar op de lijst staan, is een veel groter aantal dan dat er daklozen in Leiden zijn.

Daar gaat de gemeente dus snel een eind aan maken. Spijtoptanten kunnen nog rekenen op enige clementie, met name als het gaat om een foutje. Wordt er moedwillige fraude vastgesteld, dan zal de gemeente ook streng optreden en de uitkering staken en het ten onrechte ontvangen geld proberen terug te vorderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×