Twee ondergrondse parkeergarages voor Leidse binnenstad

Leiden gaat 1000 extra parkeerplaatsen voor de binnenstad aanleggen. De plekken worden voor een groot deel ondergebracht in twee ondergrondse parkeergarages. Die komen op de plek van de huidige parkeerterreinen bij de Garenmarkt en de Lammermarkt. Volgens VVD-wethouder Pieter van Woensel zal het aantal bezoekers aan de Leidse binnenstad de komende jaren alleen maar toenemen en zijn de extra plekken dus hard nodig: “Er zijn steeds meer evenementen in de stad en met het programma binnenstad maken we het centrum steeds aantrekkelijker. Mensen die de stad bezoeken willen zo eenvoudig mogelijk parkeren, dicht bij het centrum. Met deze twee garages komen we aan die behoefte tegemoet.”

Als het aan de gemeente ligt komt op de Garenmarkt ruimte voor 400 auto’s in een ondergrondse garage. Het aantal parkeerplaatsen op straatniveau wordt gehandhaafd. De parkeergarage onder de Lammermarkt krijgt 800 ondergrondse parkeerplaatsen, inclusief compensatie van de huidige 200 parkeerplaatsen op straat. Die vervallen, omdat de gemeente daar een plein van wil maken.

Beide parkeerlocaties blijven na de bouw beschikbaar voor grotere evenementen als de 3 oktoberviering en de Lakenfeesten. Op een derde parkeerlocatie, de Kaasmarkt, komt waarschijnlijk geen openbare parkeergarage, omdat daarvoor de ruimte ontbreekt. Deze plek krijgt een ander karakter omdat hier gedacht wordt aan bebouwing met woningen en kleinschalige winkels.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×