Politie voor proef met cameratoezicht

Districtschef joep Partijn van de Politie Hollands-Midden betreurt het dat er wederom geen proef komt met cameratoezicht in de Leidse uitgaansgebieden. VVD en CDA willen dat al jaren, maar krijgen daar in de gemeenteraad geen meerderheid voor. Ook burgemeester Lenferink is al jaren een warm voorstander van cameratoezicht. “Leiden is geen onveilige stad, maar er zijn wel relatief veel geweldsincidenten. Je ziet gewoon dat bepaalde gebieden er in negatieve zin uitspringen. Het gaat dan over het stationsgebied, de omgeving van de Beestenmarkt, de Morsstraat, de Haarlemmerstraat en de Breestraat,” zo hield hij de gemeenteraad al in 2004 voor. Pattijn laat via Twitter weten het jammer te vinden dat de camera’s er niet komen: “Door een proef kan wel ontdekt worden wat de toegevoegde waarde is van cameratoezicht bij integrale aanpak van veiligheid in de stad.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×