Zo'n 750 mensen demonsteren deze zondagmiddag tegen de aanleg van de Rijnlandroute door Voorschoten, de Stevenshof en de Oostvlietpolder. (Foto: Hans Bogaardt).

Flinke opkomst bij demonstratie Rijnlandroute

Een demonstratie tegen de zogenaamde F-variant van de Rijnlandroute die op dit moment wordt gehouden, kent een flinke opkomst. Voor de verbindingsweg die de A44 en de A4 moet gaan verbinden zijn verschillende varianten in beeld. Het meeste draagvlak is er voor het burgerinitiatief ‘Churchill Avenue’ waarbij de weg verdiept wordt aangelegd via de Churchilllaan. Daar zijn echter ook nog de grootste tekorten voor het project dat uit geldgebrek sowieso gefaseerd aangelegd zal worden. Bijkomend probleem is dat de rijksoverheid de Churcill Avenue nog niet officieel heeft erkend. Daardoor geldt de rijksbijdrage van 357 miljoen nog niet voor die variant. De F-variant stuit op de meeste weerstand, zowel uit Leiden als uit Voorschoten.

De F-variant loopt namelijk bovengronds door Voorschoten en in een verdiepte bak vlak langs de Stevenshof.Een tunnel is door geldgebrek eerder uit de plannen geschrapt. Ook doorsnijdt de weg de Oostvlietpolder.

Leiden Regio RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×