Inrichting Museum De Lakenhal ca. 1900, foto; Museum de Lakenhal.

Lezing verzameldrift musea 19de eeuw

Volgende week zondag vindt de derde en laatste lezing over verzamelen plaats in De Lakenhal. Dit keer vertelt Pieter ter Keurs, hoofd collecties Rijksmuseum van Oudheden en bijzonder hoogleraar `Antropologie van de Materiële Cultuur’ aan de Universiteit, hoe en wat musea verzamelden in de 19de eeuw. In deze eeuw groeide de belangstelling voor vaderlandse geschiedenis en werden in veel steden musea opgericht. Ook De Lakenhal stamt uit de 19de eeuw. Ter Keur geeft inzicht in de motieven voor het verzamelbeleid van het stedelijk museum van Leiden. De lezing begint om 14.00 uur en is gratis na betaling van de toegangsprijs van het museum. Op www.lakenhal.nl staat meer informatie.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×