Twee aanhoudingen voor volgen en bedreigen automobilist

Dinsdagavond heeft de politie twee mannen aangehouden voor het volgen en bedreigen van een automobilist. Een 48-jarige man parkeerde rond 22.00 uur zijn auto op de parkeerplaats bij afslag De Krom aan de N206, omdat hij moest telefoneren. Terwijl hij aan het bellen was, zag hij dat er twee auto’s kwamen aanrijden, die hem leken te willen insluiten. De man voelde zich daardoor onveilig en besloot de N206 op te rijden. Beide auto’s volgden hem. De 48-jarige reed richting Katwijk en sloeg af bij de Hoorneslaan. De auto’s bleven achter hem rijden. De man ging daarop weer richting Noordwijk, samen met zijn achtervolgers. Op de Keplerlaan besloot de automobilist de politie te waarschuwen. Even later haalde één van de auto’s hem in en ging langzaam voor hem rijden. Door op een rotonde een andere richting te kiezen, slaagde de automobilist er in zijn voorganger te ontglippen. Hij reed door naar een politiebureau, waar agenten hem opvingen. Een politieauto ging op zoek naar de achtervolgers. Toen één van hen, een 19-jarige Leidenaar, de politiewagen in het oog kreeg, gaf hij gas en reed met 90 km/u over de Duinwetering. Hij kon echter niet voorkomen dat hij nu degene was die achtervolgd werd.

Op de Northgodreef kreeg de Leidenaar een stopteken, waar hij aan voldeed. De man ontkende iemand achtervolgd te hebben. Omdat hij geen rijbewijs of ander identiteitsbewijs kon laten zien, werd hij aangehouden. OP aandringen van de politie gaf de Leidenaar het telefoonnummer van de automobilist met wie hij opgereden was. Die automobilist, een 19-jarige Noordwijker, kwam op verzoek van de politie naar het bureau. Hij bekende achter de 48-jarige te zijn aangereden. Beide leeftijdsgenoten konden uiteindelijk worden aangehouden op verdenking van bedreiging. De 48-jarige heeft aangifte van bedreiging tegen hen gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×