Motie GroenLinks Fiets op de Bus aangenomen

Tijdens de Provinciale Statenvergadering van afgelopen woensdag is de motie Fiets op de Bus van GroenLinksStatenlid Alfred Blokhuizen unaniem aangenomen. De fractie van GroenLinks Zuid-Holland zet zich al jaren in voor de combinatie fietsgebruik en openbaar vervoer en wil dat reizigers hun fiets kunnen meenemen als ze met de bus gaan. De partij vindt dat belangrijk, omdat het openbaar vervoer op die manier voor meer mensen bereikbaar wordt. Bovendien meent GroenLinks dat het technisch en organisatorisch gezien al jaren mogelijk is om rijwielen in de bus mee te nemen. Daarbij wijst de partij naar landen waar dit al gebeurt, zoals Duitsland en Amerika. Op korte termijn wordt aldus GroenLinks begonnen met een proefproject.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×