Groenlandse middag met Inuit

Binnenkort krijgt Museum Volkenkunde bezoek van vijf Inuit. Zij komen de Groenlandse voorwerpen van het museum bekijken en leveren zo een waardevolle bijdrage aan het documenteren van de collectie. Op zondag 28 november kunnen belangstellenden tijdens een uitgebreid programma kennis met die Inuit maken. De middag begint om 14.00 uur met een rondleiding door Dr. Cunera Buijs, conservator Arctische gebieden. Daarna vertelt Gideon Qeqe, Groenlands bekendste kunstenaar, over beeldjes van tupilak. Dit zijn monsterfiguurtjes die deels mens deels dier zijn. De middag eindigt met een traditionele Kaffemik: een gezellige samenkomst met koffie en cake en een optreden met zang en trombegeleiding. Het is mogelijk om tupilaks en andere Groenlandse kunstnijverheid te kopen. De middag is gratis bij te wonen, na betaling van de toegangsprijs van het museum.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×