SP wil uitstel afschaffing strippenkaart

De provincie is voornemens de strippenkaart voor de regio’s Leiden, Bollenstreek, Haaglanden en Gouda in februari af te schaffen. De SP vindt dit te vroeg, om dat er nog te veel problemen met de OV-chipkaart zijn. Zo werkt het uitchecken lang niet altijd foutloos, moeten reizigers die overstappen dikwijls te veel betalen en is het systeem niet veilig. SP-statenlid Erik Maassen vindt daarom dat de minister de strippenkaart moet handhaven tot alle problemen met de OV-chipkaart zijn opgelost. In de Tweede Kamer heeft de SP hier al enkele malen om gevraagd.” In het oosten van het land is invoering van de OV-chipkaart op de lange baan geschoven na vragen van de partij. Maassen is wel tevreden over de toezegging van de provincie, dat de chipkaart niet mag leiden tot tariefverhoging.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×