Foto: archief Sleutelstad.

Sinterklaas onderweg naar de Sleutelstad

Aanstaande zaterdag is het weer zover en komt Sinterklaas aan op de Leidse Beestenmarkt. De Sint is al onderweg en verheugt zich op zijn jaarlijkse bezoek en logeerpartijtje in de Waag. Sinterklaas: “Ik ben zeer vereerd om ook dit jaar weer in Leiden te mogen verblijven. In heel Nederland is het razend gezellig, maar Leiden heeft wel een streepje voor.” Na zijn aankomst rond 12.00 uur zal de Goedheiligman op zijn schimmel Americo een rondrit door de stad maken en op het Stadhuisplein een schitterend spektakel bijwonen. Rond 16.00 uur gaat Sinterklaas naar zijn Leidse woning in de Waag, waar vanaf zondag de deuren dagelijks tussen 12.00 en 17.00 uur wagenwijd openstaan voor bezoek!

Sint kan nog wat hulp gebruiken: “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe Pieten en ik denk dat kinderen uit Leiden heel erg geschikt zijn. Maar dan moeten ze wel eerst bij mij hun pietendiploma halen!”

Sinterklaas denkt niet alleen aan de Leidse kinderen, maar ook aan kinderen die het iets minder goed hebben. In de hal van het Huis van Sinterklaas worden, in het kader van de actie ‘Je oude telefoon doet leven’, oude telefoons ingezameld. De opbrengsten gaan naar het KiKa Kinderfonds en de Vereniging Vrienden van het WKZ. Nog werkende telefoons worden verstuurd naar ontwikkelingsgebieden.

Meer info: www.huisvansinterklaas.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×