11 aanhoudingen na wilde vechtpartij

In de nacht van afgelopen zaterdag op zondag vond in het clubgebouw van een hockeyvereniging aan de Weddeloop een feest plaats, met een groot aantal dronken jongeren tot gevolg. Rond 02.00 uur kreeg de politie een melding over mishandeling en ging poolshoogte nemen. De sfeer op de parkeerplaats bij het clubgebouw was erg wrang en een groot aantal dronken jongeren zocht de confrontatie op. Ook agenten kregen de nodige stompen, klappen en scheldpartijen te verduren. Met ongeveer dertig politiemensen, waaronder politie te paard en hondengeleiders, werd een linie geformeerd om de groep van ongeveer 50 jongeren weg te drijven en de rust op de Weddeloop terug te laten keren, zodat de overige feestgangers veilig naar huis konden gaan. Een groep van veertig personen liep via de Admiraal de Ruytersingel om en zocht wederom de confrontatie met de politie, waarbij er met flessen en stenen werd gegooid. In samenwerking met het bestuur van de vereniging, werden nog ruim 100 feestgangers uit het clubgebouw begeleid. De politie en het bestuur van de hockeyvereniging hebben komende week overleg over de oorzaak van de vechtpartij en het voorkomen hiervan in de toekomst. Uiteindelijk heeft de politie deze avond 11 verdachten aangehouden, waarvan zeven minderjarigen.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×