De afscheidsbrieven van Paul Ehrenfest nader bekeken

De Leidse theoretisch fysicus Paul Ehrenfest maakte op 25 september 1933 een eind aan zijn leven. De afscheidsbrief die hij aan zijn leerling Jan Burgers schreef is bewaard gebleven, net als de brieven aan zijn naaste collega’s, waarin hij schrijft de grip op de nieuwe natuurkunde volkomen te zijn kwijtgeraakt. Deze brieven werpen een nieuw licht op de tragische laatste jaren van de fysicus. Zondagmiddag zal Dirk van Delft, de directeur van Museum Boerhaave, de documenten nader toelichten. Het archief van Ehrenfest, dat in het bezit van het museum is, wordt binnenkort gedigitaliseerd. De bijeenkomst begint zondag om 14.00 uur en vindt plaats bij Museum Boerhaave. Aanmelden is niet nodig. Op www.museumboerhaave.nl is meer informatie te vinden.   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×