Leidse Salon met Ilja Leonard Pfeijffer

Dichter Ilja Leonard Pfeijffer is zondag te gast bij de Leidse Salon. In de Lakenhal spreekt Onno Blom met deze oud-Leidenaar over zijn vertrek naar Genua, waar hij sinds een tijdje woont en werkt. Een ander onderwerp dat aan de orde komt, is het nieuwste boek van Pfeijffer over Griekse mythen. In dat boek wordt een een aantal werken uit de museumcollectie getoond waarop deze mythen verbeeld zijn. Met de directeur van Museum Volkenkunde, Steven Engelsman, spreekt Blom over een recent werk dat in De Lakenhal is tentoongesteld: Preperations.Achter het wereldberoemde schilderij van Lucas van Leyden staat een beeld van de hand van Roy Villevoye: een Asmat – inwoner van Papua – met in zijn hand een groot houten kruis. Voor het schilderij liggen 14 voorouderschedels.

De derde gast van de Salon is de Cultuurmakelaar van Leiden, Erica Haffmans. Met haar gaat Blom in op de actie `Leiden schreeuwt om cultuur’ waarvoor Haffmans het initiatief nam.

De gesprekken worden omlijst met muziek van Oene van Geel, die improviseert op zijn altviool. De Leidse Salon duurt van 15.00 tot 16.30 uur. DE toegang is vrij na betaling van de entreeprijs van het museum. Op www.lakenhal.nl staat meer informatie.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×