Glas en blik voortaan taboe bij evenementen

Tijdens evenementen mogen winkels, cafés en andere horecabedrijven geen consumpties meer verkopen die in glas of blik zijn verpakt. Dat heeft het college besloten. Na evenementen liggen er altijd veel kapotte glazen en blikjes op straat. “Bij valpartijen kan dat verwondingen veroorzaken. Daarnaast künnen (kapot) glaswerk en blikjes op een zeer ongewenste manier worden gebruikt in geval van ruzies,” zo oordeelt de gemeente. Ook kost het veel tijd en geld om alles op te ruimen.

De Burgemeester kan straks besluiten om het verkopen en het in bezit hebben van risicovolle verpakkingen zoals glaswerk en blikjes van alle soorten drank in en rond evenementen verbieden. Als de raad het voorstel tenminste overneemt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×