Vier jaar voor overvallers Albert Hein Voorschoten

Een 18-jarige man uit Leiderdorp en een 21-jarige man uit Leiden zijn vandaag door de Rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor een gewapende overval op een Albert Heijn supermarkt in Voorschoten. De overval vond plaats op 26 mei dit jaar, waarbij het personeel van de supermarkt onder dreiging van een vuurwapen en een mes, lange tijd vastgebonden was, in afwachting van een collega met de kluissleutel. Een oplettende getuige waarschuwde de politie en zo werden de twee overvallers direct bij hun vertrek gevolgd en ingerekend. Hoewel de Leiderdorper ten tijde van de overval nog maar 17 jaar was, werd hij vanwege de ernst van de feiten als meerderjarig veroordeeld. De opgelegde straffen zijn conform de eis van de officier van justitie.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×