Debatavond met Leidse Stadsstedenbouwer

Dinsdag organiseert het RAP Architectuurcentrum een debatavond met de Leidse stadsstedenbouwer Maarten Schmitt. Schmitt gaat in zijn functie als stadsstedenbouwer de regie voeren over de ruimtelijke kwaliteit in de stad en met name in de binnenstad. Hij zal betrokken zijn bij de ruimtelijke plannen voor het Stationsgebied, de RijnGouwelijn en enkele reconstructiegebieden, waaronder dat bij de Lammenschans. In Scheltema geeft hij dinsdag zijn analyse van Leiden. Ook zal hij zijn plannen met de Sleutelstad ontvouwen, vertellen wat voor hem prioriteit heeft en wat precies zijn rol is.

Voor het debat zijn ook de Haarlemse stadsbouwmeester Max van Aerschot en vier supervisoren van de gemeente Leiden: Kees Rijnboutt, Rein Geurtsen, Rients Dijkstra en Henk Hartsema uitgenodigd. Na een presentatie van beide stadsbouwmeesters gaan ze in discussie met elkaar en het publiek. De avond staat onder leiding van Ronald Knappers, de voorzitter van de programmaraad van het RAP Architectuurcentrum. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×